Γιάννης Φωστηρόπουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος

Γεννήθηκα στις 4 Νοεμβρίου 1967 στην Βέροια της Μακεδονίας και μεγάλωσα στις γειτονιές της Αμφιθέας.

Τρίτο τέκνο οικογένειας εκπαιδευτικών, φοίτησα ως μαθητής στην Ευαγγελική Σχολή και πέτυχα την εισαγωγή μου στο Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας.

Είμαι κάτοχος Διαπανεπιστημιακού-Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών  στην Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση.

Εκπλήρωσα την στρατιωτική μου θητεία υπηρετώντας στο στρατό ξηράς.

Παράλληλα με τις σπουδές μου, ανέπτυξα έντονη ενασχόληση με τα κοινά και το 1986 εξελέγην Γενικός Γραμματέας της ΟΝΝΕΔ Παλαιού Φαλήρου. Διετέλεσα μέλος της Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ για δύο θητείες καθώς και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ως ελεύθερος επαγγελματίας, παντρεμένος με την Κωνσταντινουπολίτισσα Θεοδώρα Λαγού και πατέρας δυο φοιτητών, της Δανάης και του Στάθη, ζω και εργάζομαι στο Παλαιό Φάληρο, την πόλη που μεγάλωσα και αγαπώ.

Το 1994 εξελέγην για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος και έκτοτε εκλέγομαι ανελλιπώς. Από το 2006 έως και σήμερα εκλέγομαι με τον συνδυασμό του Αυτοδιοικητικού μου Δασκάλου Διονύση Χατζηδάκη.

Είχα την τιμή να υπηρετήσω την Πόλη μας από τις θέσεις  του Αντιδημάρχου  Διοίκησης – Οικονομικών, Παιδείας, Κοινωνικής Αρωγής, Αθλητισμού, Κοινωνικών Δομών και Δημοτικών Ιατρείων. Έχω διατελέσει Γραμματέας και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από το 2013 έως και σήμερα έχω διατελέσει εντεταλμένος σύμβουλος Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και εκπροσώπησα το Δήμο Π. Φαλήρου σε πλήθος ευρωπαϊκών και εθνικών συνεδρίων.

Είμαι εκλεγμένος εκπρόσωπος του Δήμου Π. Φαλήρου στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, στη Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής καθώς και στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων.

Σήμερα, πιστεύω βαθιά, πως καινοτόμες ιδέες, καλές πρακτικές και δυνατότητες, που εφαρμόζονται σε πόλεις της Ελλάδος και της Ευρώπης, μπορούν και πρέπει να βρουν πεδίο εφαρμογής στην τοπική μας κοινωνία, να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, ώστε το Φάληρο μας να αξιοποιήσει, έτι περαιτέρω, τα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία διαθέτει.

Με σεβασμό στο χθες και ορμή προς το αύριο, σας συστήνομαι ξανά ως Υποψήφιος Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου.

ΣυνεχίΖουμε για το Παλαιό Φάληρο!