Γιάννης Φωστηρόπουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος

Γεννήθηκα στις 4 Νοεμβρίου 1967 στην Βέροια της Μακεδονίας και μεγάλωσα στις γειτονιές της Αμφιθέας.

Τρίτο τέκνο οικογένειας εκπαιδευτικών, φοίτησα ως μαθητής στην Ευαγγελική Σχολή και πέτυχα την εισαγωγή μου στο Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας και στο Πολιτικό της Νομικής.

Είμαι κάτοχος Διαπανεπιστημιακού-Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών  στην Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση.

Εκπλήρωσα την στρατιωτική μου θητεία υπηρετώντας στο στρατό ξηράς.

Παράλληλα με τις σπουδές μου, ανέπτυξα έντονη ενασχόληση με τα κοινά και το 1986 εξελέγην Γενικός Γραμματέας της ΟΝΝΕΔ Παλαιού Φαλήρου. Διετέλεσα μέλος της Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ για δύο θητείες καθώς και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ως ελεύθερος επαγγελματίας, παντρεμένος με την Κωνσταντινουπολίτισα Θεοδώρα Λαγού και πατέρας δυο παιδιών, της Δανάης και του Στάθη, ζω και εργάζομαι στο Παλαιό Φάληρο, την πόλη που μεγάλωσα και αγαπώ.

Το 1994 εξελέγην για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος και έως το 2019 εκλέγομαι ανελλιπώς.

Μέχρι το 2019, είχα την τιμή να υπηρετήσω την Πόλη μας από τις θέσεις  του Αντιδημάρχου  Διοίκησης – Οικονομικών, Παιδείας, Κοινωνικής Αρωγής, Αθλητισμού, Κοινωνικών Δομών και Δημοτικών Ιατρείων. Έχω διατελέσει Γραμματέας και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από το 2013 έως το 2019 έχω διατελέσει εντεταλμένος σύμβουλος Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και εκπροσώπησα το Δήμο Π. Φαλήρου σε πλήθος ευρωπαϊκών και εθνικών συνεδρίων.

Το Μάιο του 2019, ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεχίζουμε για το Παλαιό Φάληρο», εξελέγην Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, συγκεντρώνοντας στο δεύτερο γύρο ποσοστό 75,60% (ποσοστό πρώτου γύρου : 44,66%).

Είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.), Αντιπρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.), εκπρόσωπος της Π.Ε.Δ.Α. στην Αναπτυξιακή Εταιρεία της Αυτοδιοίκησης Π.Ε.Τ.Α. Α.Ε, καθώς και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (Ε.Δ.Σ.Ν.Α.)

Στα 4 χρόνια θητείας, αξιοποιήσαμε τα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η πόλη μας,  εφαρμόζοντας καινοτόμες ιδέες, καλές πρακτικές και εξασφαλίζοντας χρηματοδοτήσεις που εκτόξευσαν τον προϋπολογισμό του Δήμου μας. Έχουμε κάνει πολύ σημαντικά βήματα προόδου και μπορούμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα για το Φάληρο που οραματιζόμαστε.

Σας ζήτω τη δύναμη να συνεχίσουμε μαζί για το Παλαιό Φάληρο!