ΦΡΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ <br>του ΠΕΤΡΟΥ

ΦΡΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
του ΠΕΤΡΟΥ

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΡΕΡΗΣ

Παιδί φραγκοσυριανής οικογένειας εγκατεστημένης στο Παλαιό Φάληρο από το 1948, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Φρέρης γεννήθηκε το 1967. Είναι νυμφευμένος με τη Γεωργία Παύλου και πατέρας της Μαρίας Ντολόρες.

Πέρασε τα στάδια της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Λεόντειο Λύκειο της Νέας Σμύρνης.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Παρίσι (Université Paris1 – Panthéon– Sorbonne) λαμβάνοντας πτυχιακούς τίτλους στο Διεθνές Δίκαιο (Licence) και το Δημόσιο Δίκαιο (Maîtrise), καθώς και μεταπτυχιακό (DEA) στις Διεθνείς Σχέσεις, Πολιτική & Διπλωματία.

Μετά το πέρας των σπουδών του και την άσκησή του στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, ανέλαβε τη θέση του Επιστημονικού Διευθυντή του Ινστιτούτου Ερευνών & Πολιτικής (ΙΝΕΡΠΟΣΤ / 1994-1995). Κατόπιν Εργάσθηκε ως σύμβουλος στην εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεωνPLANETA.E. από το 1997 ως το 1999.

Τα τελευταία 20 χρόνια είναι επικεφαλής του τομέα επικοινωνίας της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ, έχοντας από το 2009 την ιδιότητα του Διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. με έδρα το Χαλάνδρι.

Η ενασχόλησή του με το συγκεκριμένο πεδίο επαγγελματικής δραστηριότητας του επέτρεψε να είναι εν ενεργεία μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ένωσης Διευθυντών Επικοινωνίας (EACD) εκλεγμένος 4 φορές, Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (από το 2008) και Αντιπρόεδρος του Τομέα Εταιρικών Υποθέσεων της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (2010-2017).

Η ενασχόλησή του με την πολιτική τυπικά ξεκίνησε το 1985, με την ένταξή του οργάνωση νεολαίας της Ένωσης Δημοκρατικού Κέντρου (ΕΔΗΚ). Το 1989 ίδρυσε την κίνηση «SOSΡΑΤΣΙΣΜΟΣ», ελληνικό παράρτημα της Διεθνούς Ομοσπονδίας «SOSRACISME», της οποίας υπήρξε Διεθνής Γραμματέας. Έχοντας παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου της SOSΡΑΤΣΙΣΜΟΣ το 1995, ανέλαβε τη θέση του Α’ Γραμματέα της ΕΔΗΚ και υπηρέτησε στη συνέχεια το ιστορικό κόμμα του κέντρου ως Αντιπρόεδρος, υπό την προεδρία του Καθηγητή Νεοκλή Σαρρή.

Στα δημοτικά πράγματα του Π. Φαλήρου ενεργοποιήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια.

Αργότερα συμμετείχε για πρώτη φορά -ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος- στις εκλογές του 2002, ενώ υπήρξε υποψήφιος Δήμαρχος το 2006 και συμμετείχε έκτοτε σε όλες τις δημοτικές εκλογές ως και σήμερα μέσω της συμπαράταξης της κίνησης «ΦΑΛΗΡΟ – ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ» (της οποία είναι εκπρόσωπος) με άλλους συνδυασμούς.

Η διαδικτυακή διαβούλευση που υλοποιήθηκε μέσω Facebook& GoogleForms, για να υποδείξουν οι Φαληριώτες στην «Άλλη Πόλη» την προτιμότερη σύμπραξη, ανέδειξε πρώτη -με μεγάλη διαφορά- την υποψηφιότητα του Γιάννη Φωστηρόπουλου.

Η επιλογή αυτή έδωσε στους δύο Γιάννηδες τη δυνατότητα να μετουσιώσουν τη μακρά προσωπική τους φιλία, σε συμμαχία για την επιδίωξη ενός κοινού οράματος, που εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε κοινό.

Η αναβάθμιση της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου στη βάση της ευπρέπειας, της τακτικής παρουσίας των μελών του, της ενημέρωσης των δημοτών για τις εργασίες του και της διαδραστικής συμμετοχής τους σε αυτό, αποτελεί την κεντρική του προτεραιότητα.

περισσότερα μέλη

ΒΑΤΙΣΤΑΣ ΜΕΛΕΤΙΟΣ του ΣΤΑΥΡΟΥ

ΒΑΤΙΣΤΑΣ ΜΕΛΕΤΙΟΣ του ΣΤΑΥΡΟΥ

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
ΤΣΙΤΟΥΡΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του ΙΩΑΝΝΗ

ΤΣΙΤΟΥΡΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του ΙΩΑΝΝΗ

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος
ΜΑΤΣΟΥΝΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΜΑΤΣΟΥΝΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος