ΠΡΑΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΠΡΑΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Μέλος Δ.Σ και Στέλεχος Ομίλου Εταιρειών

Ονομάζομαι Γιώργος Πράπας , γεννήθηκα το 1967 και από τότε μέχρι και σήμερα ζω στο Παλαιό Φάληρο . Το όνομά μου είναι ταυτόσημο με το ιστορικό τοπόσημο του Φαλήρου , το ζαχαροπλαστείο "Sweet Home Prapas" , που για πάνω από μισό αιώνα φιλοξένησε αμέτρητους  Φαληριώτες και επισκέπτες .Σε  αυτό το θρυλικό στέκι επί της Λ.Ποσειδώνος 58 , απέναντι από το Έδεμ , σύχναζαν καθημερινά διανοούμενοι , καλλιτέχνες , μουσικοί , Ναύαρχοι και Παλαιοφαληριώτες , σύχναζα κι εγώ  γνωρίζοντας ανθρώπους -  μύθους που όμως στα παιδικά μου μάτια ήταν τόσο απλοί και προσιτοί . Οι παιδικές αναμνήσεις μου έχουν μυρωδιές και εικόνες από το Φαληρικό στέκι που τραγουδήθηκε  , για εμένα όμως ήταν απλά  κάτι σαν το σπίτι μας που δεχόμασταν φίλους ... και φυσικά για εμένα το "Sweet Home" θα είναι πάντα ένα "γλυκό σπίτι" , που θα ανατρέχω με το μυαλό μου

Αποφοίτησα από το 1ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου , το σχολείο της γειτονιάς μου και υπήρξα αθλητής ιστιοπλοΐας  του Ναυτικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου (Ν.Ο.Π.Φ) καθώς και του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών.

Εκπλήρωσα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις στο Πολεμικό Ναυτικό , ως Υπασπιστής του Αρχηγού της Ε.Υ.Π.

Είμαι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Ιταλίας και συγκεκριμένα του τμήματος Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών . Η συνεχής επιμόρφωση για εμένα είναι το μέσο κατάκτησης της στοχοθεσίας μου αλλά και προσωπική μου ανάγκη και γι αυτό πολύ πρόσφατα απέκτησα πτυχίο BSc in Traditional Naturopathy. Εξίσου σημαντική με την πνευματική εξέλιξη είναι όμως και η σωματική υγεία μέσω του αθλητισμού , που αποτελεί σε όλη μου τη ζωή βασικό πυλώνα. Γι αυτό , ακόμα και σήμερα ασχολούμαι ενεργά με τα αγαπημένα μου αθλήματα, ενώ είμαι

  • Γενικός Γραμματέας του KENZEN Shotokan Karate
  • Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Αθλητικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου (Α.Ο.Π.Φ.)
  • Έφορος Τένις του Αθλητικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου (Α.Ο.Π.Φ.)
  • Διοργανωτής του Athens Fitness Festival

 

Στα τόσα χρόνια που ο αθλητισμός είναι άρρηκτα δεμένος με την καθημερινότητά μου , έχω εισπράξει αμέτρητα αισθήματα .Τη μεγαλύτερη ικανοποίηση όμως πήρα τη στιγμή που καταφέραμε να υλοποιήσουμε στον Α.Ο.Π.Φ. ένα όραμά μας . Να φέρουμε στα γήπεδά μας παιδιά με αυτισμό να μάθουν και να χαρούν μέσα από το τένις.

Επαγγελματικά είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Ομίλου Εταιριών , που δραστηριοποιείται στο χώρο του Τουρισμού και της πράσινης Ενέργειας.

Επιπλέον , έχω την τιμή να είμαι  μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ενός Ιδρύματος Τέχνης με έδρα τη Ρώμη της Ιταλίας , του Ente Per l' Arte του Felice Ludovisi , που ήταν ζωγράφος και παππούς μου.

Ο πατέρας μου Νίκος και η μητέρα μου Μαρία Γκράτσια , Ιταλίδα μου έδωσαν αμέτρητα εφόδια για τη ζωή μου . Αγάπη , στέρεες βάσεις και την ανάγκη να οραματίζομαι και να ονειρεύομαι . Με την αγαπημένη μου σύζυγο Ελένη φροντίζουμε να δώσουμε ακριβώς τα ίδια στις δύο κόρες μας , τη Μαρία Έλενα , που είναι Δασκάλα μπαλέτου και φοιτήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και την Τατιάνα , φοιτήτρια Διοίκησης Επιχειρήσεων και αθλήτρια του Τένις . Η οικογένειά μου είναι το σημείο αναφοράς μου και η βάση απ' την οποία αντλώ έμπνευση και δύναμη.

Το Παλαιό Φάληρο είναι η μεγάλη μου αγάπη , ήταν ευνόητο λοιπόν να ασχοληθώ με τα κοινά . Οι θέσεις και τα αξιώματα δε με ενδιέφεραν ποτέ  με βάση το χαρακτήρα μου ,  οφείλω όμως να τα παραθέσω , προκειμένου να δώσω πλήρη εικόνα για τις δράσεις μου . Υπήρξα :

  • 2003-2005 , επί Δημαρχίας Διονύση Χατζηδάκη , Πρόεδρος Δημοτικών Παιδικών Σταθμών
  • 2005-2007 , επί Δημαρχίας Διονύση Χατζηδάκη , Αντιδήμαρχος Οικονομικών
  • 2007-2009 , επί Δημαρχίας Διονύση Χατζηδάκη , Αντιδήμαρχος Οικονομικών
  • 2011-2014, επί Δημαρχίας Διονύση Χατζηδάκη , Υπεύθυνος Τεχνικών Υπηρεσιών

Από τα κοινά με την ευρεία έννοια δεν έλειψα ποτέ .Αποφάσισα να επανέλθω στην εκλογική διαδικασία , θέτοντας τον εαυτό μου στην κρίση των δημοτών του Παλαιού Φαλήρου , αφού πλέον οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις μου το επιτρέπουν και θα έχω τον απαιτούμενο χρόνο να αφιερώσω. Εκτιμώ βαθιά την προσπάθεια και το μέχρι τώρα έργο του Δημάρχου μας Γιάννη Φωστηρόπουλου  όπως επίσης γνωρίζω την καθαρότητα του χαρακτήρα και το δυναμισμό της σκέψης του . Είναι και αυτός ένας βασικός λόγος που στηρίζω το Συνδυασμό "ΣυνεχίΖουμε" και σας ζητάω ξεκάθαρα και τίμια όπως πάντα ,έναν από τους τέσσερις σταυρούς σας .

Γιατί θέλω και μπορώ να προσφέρω στην πόλη αυτή μία ποιοτική καθημερινότητα , που θα μας διευκολύνει όλους .

 Έχω τη διάθεση και την ορμή, έχω την εμπειρία και τις γνώσεις

δώστε μου τη δύναμη.

Με εκτίμηση ,

Γιώργος Πράπας

6932 202123

prapas.yiorgos@gmail.com

 

περισσότερα μέλη

ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ (ΜΙΛΤΟΣ) του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ (ΜΙΛΤΟΣ) του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
ΣΤΑΘΟΥΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΣΤΑΘΟΥΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
ΚΟΥΡΟΥΚΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΜΑΝΟΣ) του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ

ΚΟΥΡΟΥΚΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΜΑΝΟΣ) του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος