ΝΤΟΥΡΑ-ΚΑΒΒΑΔΙΑ ΕΙΡΗΝΗ του ΛΕΩΝΙΔΑ

ΝΤΟΥΡΑ-ΚΑΒΒΑΔΙΑ ΕΙΡΗΝΗ του ΛΕΩΝΙΔΑ

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος

Επιχειρηματίας

Συγκριτική & Υπολογιστική Γλωσσολόγος ΜΑ & MSc. (ΕΚΠΑ-ΕΜΠ), Εκπαιδευτικός, Ιδιοκτήτρια Κέντρου Ξένων Γλωσσών & Μεταφραστικού Ομίλου «Ακαδημία-Academy Centres», Λογοτέχνης, Secretary-General, Γενική Γραμματέας του διεθνούς Οργανισμού Writers Capital International Foundation, Εκδόσεις Writers’ International Edition, Αρχισυντάκτρια του διαδικτυακού Περιοδικού ποικίλης ύλης Writers Edition Online Magazine, Chief Programme Coordinator των Διεθνών Φεστιβάλ Panorama International Festivals (Λογοτεχνία, Τέχνες, Μουσική) και των Biennale Αγιογραφίας & Υμνογραφίας, Μέλος του ΔΣ & Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ (Annex GR), Ambassador for Language and International Communication «Who Is Who Academy & Awards», Μέλος του Ομίλου για την UNESCO ΤΛΕΕ, της Ένωσης Συγγραφέων IWA USA, Μέλος της Επιτροπής Μετάφρασης της PEN International, του Συλλόγου για την Ελληνική Πολιτιστική Κληρονομιά, Ιδρύτρια του Δικτύου Ένωσης/Αρωγής Γυναικών FAAN, Έφορος του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Ερυθρού Σταυρού» και Μέλος του Συλλόγου Αμφιθέα Σοφία Μπεφόν. Η Ειρήνη Ντούρα–Καββαδία, με καταγωγή από την Άνδρο, γεννήθηκε στην Αθήνα. Ασχολήθηκε από μικρή με τα γράμματα και τον πολιτισμό, μελετώντας στα ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά και ισπανικά. Λάτρης των βιβλίων και της συγγραφής, ακολούθησε τη Μούσα από νωρίς, ξεκινώντας να γράφει από την ηλικία των εννέα, ενώ μόλις στα δώδεκα χτυπούσε στα πλήκτρα της γραφομηχανής της τα πρώτα της διηγήματα. Αριστούχος σε Γυμνάσιο και Λύκειο, εισήλθε 8η πανελληνίως στο τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας. Κατά τη φοίτησή της στο Πανεπιστήμιο, επέλεξε να παρακολουθεί και μαθήματα από τα Τμήματα ΦΠΨ (Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικών, Ψυχολογίας) και από την Αγγλική και Γαλλική Φιλολογία επίσης. Με την αποφοίτησή της απέκτησε ειδίκευση (ΜΑ) στη Συγκριτική Γλωσσολογία μοντέρνων Ευρωπαϊκών γλωσσών, και κατόπιν επελέγη για το  Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Γλωσσικής Τεχνολογίας-Μηχανολογίας (MSc) (Συνεργασία του τμήματος Γλωσσολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας, του τμήματος  Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Ευφυών Συστημάτων και Ρομποτικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου), το οποίο τελείωσε με άριστα. Κατά την Πρακτική της εργάστηκε εθελοντικά ως μέλος της ερευνητικής ομάδας του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» (στο Τμήμα Μικροηλεκτρονικής) και συμμετείχε στα πλαίσια της Διατριβής της στο Παγκόσμιο Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης στη Σάμο, η οποία και δημοσιεύθηκε στα πρακτικά της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας (Irene Doura et al. -Paper 2004). Έκτοτε εργάστηκε ως εκπαιδευτικός, καθηγήτρια ξένων γλωσσών σε Ιδιωτικά σχολεία, μεταφράστρια, επιμελήτρια κειμένων, εισηγήτρια σεμιναρίων και επιστημονική συνεργάτης δικηγορικών γραφείων και διαφόρων εταιρειών. Από το 2003 έχει δικό της μεταφραστικό γραφείο και από το 2010 διευθύνει τα Εκπαιδευτήρια Ντούρα-Καββαδία (Κέντρα 20  Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης, Πληροφορικής και Σεμιναρίων ΑCADEMY CENTRES-ΑΚΑΔΗΜΙΑ).

Ως λογοτέχνης (συγγραφέας, ποιήτρια, δοκιμιογράφος, χρονογράφος, αρθρογράφος, στιχουργός) έχει λάβει μέρος σε μία πληθώρα λογοτεχνικών διαγωνισμών και έχει αποσπάσει βραβεία και διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Είναι μέλος της Ένωσης Συγγραφέων και Ποιητών “World Poets Society”, της Διεθνούς Ένωσης Καλλιτεχνών και Συγγραφέων Αμερικής (IWA), της Διασπορικής Λογοτεχνικής Αυστραλίας, και της διεθνούς εκστρατείας “World Peace Academy Campaign”, που προωθεί την έννοια και τη σπουδαιότητα της παγκόσμιας Ειρήνης. Έργα της περιλαμβάνονται στη Μεγάλη Λογοτεχνική Εγκυκλοπαίδεια Χάρη Πάτση (2014, 2017), στον συλλογικό τόμο ποίησης του Ομίλου για την UNESCO ΤΛΕΕ (2015) με τίτλο «Σύγχρονοι Έλληνες Ποιητές», στην Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια Γραμμάτων και Τεχνών της Αμφικτυονίας Ελληνισμού (2015, 2019) και σε διεθνείς εγκυκλοπαίδειες και σε ιστοτόπους. Έχει συμμετάσχει σε Φεστιβάλ Τεχνών και Πολιτισμού, σε Συμπόσια Ποίησης, σε γκαλερί και μουσεία, σε πολιτιστικούς Μαραθωνίους, σε ημερίδες εκπαιδευτικές και πολιτιστικές, και σε άλλα καλλιτεχνικά-πολιτιστικά δρώμενα είτε ως ποιήτρια-συγγραφέας είτε ως εισηγήτρια-γλωσσολόγος.

Από το 2011, λόγω της μεγάλης της αγάπης για τα παιδιά και για τη διδασκαλία εν γένει, δίδαξε αφιλοκερδώς – κατόπιν ευγενούς πρόσκλησης του Δήμου Παλαιού Φαλήρου επί έξι συναπτά έτη - την αγγλική γλώσσα σε δημόσιους παιδικούς σταθμούς, μυώντας τη νέα γενιά στην πρώτη ξένη γλώσσα. Για το έργο της τιμήθηκε από τον Δήμο Π. Φαλήρου, τον Πειραϊκό Σύλλογο, τον Δήμο Χορτιάτη, τον Δήμο Σαλαμίνας, την Ένωση για την Ελληνική Πολιτιστική Κληρονομιά, την Ομάδα Φίλων Πολιτισμού της Στουτγκάρδης (υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας), τον Ελληνικό Λογοτεχνικό Σύνδεσμο Βαυαρίας, τον Δήμο Χαλανδρίου, την Ένωση Φίλων των Επτανήσων, την Ένωση Σμυρναίων-Μικρασιατών Β. Ελλάδας, τον Λαογραφικό Όμιλο Μελίκης, το Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Λέρου, την Εταιρία Τεχνών-Επιστήμης & Πολιτισμού Κερατσινίου, τις Ενώσεις Ελλήνων Πολιτισμού και Ανάπτυξης, την καλλιτεχνική Ομάδα Θύρσος, την ΕΠΟΚ Κύπρου, την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, τον Διεθνή Λογοτεχνικό Όμιλο Giovanni Gronchi, το Panorama Literature Festival Ιταλίας, κ.ά. Είναι ιδρύτρια του Δικτύου Ένωσης/Αρωγής Γυναικών FAAN και περιλαμβάνεται ως μία από τις επιτυχημένες γυναίκες καριέρας στον τόμο WHO is WHO Ελλάδας με τίτλο «Γυναίκες–Ηγέτες στον χώρο των επιχειρήσεων, καθώς και στην Πορφυρή έκδοση εξεχουσών προσωπικοτήτων «WHO is WHO Ελλάδας» από το 2019. Το 2020 διορίστηκε Διευθύντρια του Οργανισμού Writers Capital Foundation (παρ. Ελλάδος) και το 2021 Γενική Γραμματέας (Secretary-General) του Διεθνούς Writers Capital International Foundation, και εν συνεχεία Αρχισυντάκτρια της Ιστοσελίδας των Εκδόσεων & του διαδικτυακού Περιοδικού Writers Edition Onlina Magazine, ενώ είναι επίσης η ιδιοκτήτρια των Εκδόσεων Writers International Edition Ελλάδας. Επίσης από το 2022 είναι Μέλος του ΔΣ και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ - Annex GR, και Ambassador for Language and Communication των International Who Is Who Academy & Awards. Παράλληλα είναι Μέλος του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών Λόγου & Επιστημών Ελλάδος, της Ένωσης Συγγραφέων IWA USA, Οργανωτικό Μέλος της Επιτροπής Μετάφρασης της PEN International, του Συλλόγου για την Ελληνική Πολιτιστική Κληρονομιά, Έφορος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Φίλων Ερυθρού Σταυρού και Μέλος της Ένωσης κατοίκων Αμφιθέας Σοφία Μπεφόν, που διεξάγουν φιλανθρωπικό έργο.

6948 303321

irene_doura@yahoo.com

περισσότερα μέλη

ΧΡΥΣΟΒΕΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΧΡΥΣΟΒΕΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
ΠΑΥΛΑΤΟΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ (ΡΕΝΟΣ) του ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ

ΠΑΥΛΑΤΟΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ (ΡΕΝΟΣ) του ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
ΡΑΚΙΠΙ ΑΝΤΡΙΑΝ του ΧΥΣΕΝ

ΡΑΚΙΠΙ ΑΝΤΡΙΑΝ του ΧΥΣΕΝ

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
ΖΑΡΜΠΙΝΙΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ (ΕΥΑ) του ΙΩΑΝΝΗ

ΖΑΡΜΠΙΝΙΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ (ΕΥΑ) του ΙΩΑΝΝΗ

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος