ΚΑΡΑΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΡΙΑ <br>του ΑΝΔΡΕΑ

ΚΑΡΑΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΡΙΑ
του ΑΝΔΡΕΑ

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος

Eκπαιδευτικός – Εικαστικός

Η Μαρία Καραχρήστου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Παλαιό Φάληρο.

Σπούδασε το 1996-2001 στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Φλωρεντίας , με ειδίκευση στον Τομέα Ζωγραφικής , όπου αποφοίτησε με άριστα και η διπλωματική της εργασία αφορούσε το έργο του διακεκριμένου εικαστικού Γιάννη Κουνέλλη.

Το 2009-2011 συνεχίζει τις σπουδές της στο Πολυτεχνείο του Βόλου, με το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, όπου αποφοιτά με άριστα.

Το 2003 διορίζεται στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, στα δημοτικά σχολεία του Παλαιού Φαλήρου. Κατά τη διάρκεια της θητείας της υλοποιεί πλήθος σχολικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων και το 2009 το πρόγραμμα της «Γραφή και Τέχνη» στο 2ο Γυμνάσιο Αλίμου, επιλέγεται και το παρουσιάζει στο Πανελλήνιο Συνέδριο του ΕΕΤΕ με θέμα «Γλώσσα Ελληνική – Γραφή και Τέχνη» στο Μέγαρο Παλαιάς Βουλής.

Είναι μέλος του ΕΕΤΕ με συμμετοχή στις εκθέσεις και τα εικαστικά συνέδρια.

Από το 2011 συμμετέχει στην Ομάδα Εικαστικών του Παλαιού Φαλήρου και τα τελευταία χρόνια είναι στο διοικητικό συμβούλιο, ενώ το 2019 εκλέγεται στην θέση του αντιπροέδρου. Η Ομάδα είναι ενεργή στα πολιτιστικά δρώμενα και πραγματοποιεί διαλέξεις και εκθέσεις ενώ το 2009 συμμετέχει στην 2η Biennale της Αθήνας Heaven.

H Mαρία Καραχρήστου έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις Τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό και εκπροσώπησε την Ελλάδα: το 2003 στην Biennale Φλωρεντίας, το 2005 στην Βiennale της Καράρα και το 2015 με την συμμετοχή της στην Συλλογή του ιδρύματος Benneton (Imago Mundi – Fondazione Benneton).

Το 2017 παρουσίασε.την δεύτερη ατομική της έκθεση στην γκαλερί Έκφραση – Γιάννας Γραμματοπούλου, Αθήνα. Ταυτόχρονα με την εικαστική της δράση, επιμελείται εκθέσεις καλλιτεχνών στην Ελλάδα και την Ιταλία και  γράφει τα κείμενα επιμέλειας. (ενδεικτικά : To 2018 Σαφές το Ασαφές, Λόλα Νικολάου gallery, Θεσσαλονίκη, το 2013 Coco σαν εκείνη, αφιέρωμα στην Κοκό Σανέλ, Λόλα Νικολάου gallery, Θεσσαλονίκη.) Αρθρογραφεί για την Τέχνη και Πολιτισμό σε διαδικτυακά περιοδικά Τέχνης, κείμενα της βρίσκονται εδώ http://www.artstopmagazine.com  και  http://www.space52.gr/one-after-another/

Τηλ. 6937230841 

Mail: mariaka0@hotmail.com

Blog : mariakarachristou.blogspot.com

Instagram: karachristoumaria

περισσότερα μέλη

ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΠΑΝΟΓΙΑΝΝΗ

ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΠΑΝΟΓΙΑΝΝΗ

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος
ΤΖΑΦΟΥ ΣΟΦΙΑ <br>του ΙΩΑΝΝΗ

ΤΖΑΦΟΥ ΣΟΦΙΑ
του ΙΩΑΝΝΗ

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος
ΚΟΡΟΜΗΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΚΟΡΟΜΗΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
ΖΗΣΑΚΗ-ΚΑΝΑΚΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ (ΧΡΥΣΑ) του ΕΥΘΥΜΙΟΥ

ΖΗΣΑΚΗ-ΚΑΝΑΚΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ (ΧΡΥΣΑ) του ΕΥΘΥΜΙΟΥ

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος